Děkujeme za pochopení.
wandering star
A já vždycky myslela, že to byl Don Quijote
kdo bojoval s větrnými mlýny... inu, člověk se stále učí.
Wendolene
Re: A já vždycky myslela, že to byl Don Quijote
Muzeme byt vsak radi, ze to neni Casanova ceske gastronomie. Co by pak asi s tim jidlem delal????
fouly
Gastronomii,
nerozumím,ale když koupím v Kauflandu 2kl kokakoly asi za 35Kč a prodám ji
v restauraci po 2dcl za 25kč,ta získám 250 - 35 = 215 kč bezpracně.U obyčejné
vody je to ještě daleko víc !Jestli se pletu,tak mne opravte !
wandering star
Re: Gastronomii,
Pokud tu restauraci vykouzlíš z klobouku a pracují ti v ní zdarma nevolníci, tak ano.
Pan Navratil
Mno,
kdyby nebyli majitelé hospod nenažranci, tak by to šlo.
Bucharovic
Čau Bullish
Karma - jak jinak. Jestli pak budou Tvůj článek číst i ve Vrchlabí v ,,Konírně"... Čus V.K.
MASAP
pro Buxuse
Zadání Novy je zrejmé - nevsední krasavec pro blondýnky z kuchyne, pokud mozno bez mozku, aby mely pocit, ze tohle svedou taky.
Zadání Primy je dané - licencní porad, který má predepsanou linku i styl (i kdyz v Anglii trosku jinak pojatý), proto nevarí Bartoska nebo ceský Missák, a který je spís o ekonomice a managementu.
Pohlreichuv styl mluvy není póza, takhle se vyjadruje celý zivot (kdyz delával i v té 4.cenové skupine). Ale zálezí opravdu jenom na divákovi nebo na vás, jestli si z jeho poradu vezmete jenom jeho slovník, nebo pochopíte, ze za prvé to je jeho life style, a za druhé remeslu rozumí. Jestli dostane hospodskej takové rady zadarmo (+ stavnatý slovník ), tak by mel slintat blahem. A kdyz ho to nebere? Je tu furt Babic nebo jak se ten lyzar s vareckou jmenuje
Bullis
Re: pro Buxuse
Máte pravdu pana Pohlreicha znám a jeho slovník je daleko horší než co v TV vypípávají ale je to pan kuchař něco dokázal a ví o čem dnešní gastronomie je .
Díky Bullis
dr_NO_
hm
vařit dobře jde i levně a i levněji než hnusně! nechutný kupovaný knedlík vyjde dráž než uvařený domácí, česká restaurace je prostě hnůj
hasmen
...
Z počátku se mi Zdeněk Pohlreich jevil jako arogantní hovado,ale postupně si mne "překlopil" na svojí stranu.Pořad je koncipován jako "reality show" ale je tam vidět přesný obrázek našeho gastronomického "průmyslu" a to na plnou hubu.Pana Babicu jsem viděl asi 3x a ten pořad mi připomíná něhdejší Prima vařečku -hezký recepty,ale jinak to nemá šťávu ...
Euronymos
Re: ...
Prima vařečka ano, ale žádný hezký recept tam nikdy neměl, protože odmítá používat předem určené suroviny a nahrazuje je něčím jiným. To je to samé, jako kdybychom místo piva točili limonádu.
mira232
nejvetsi problem
je opet v hostech, stejne jako u zbozi v potravinach. kdyz jsou to ty lidi ochotny zrat a jeste si u toho mlaskat tak se nikdo nemuze majiteli divit kdyz mu to vynasi ze neni ochotnej ke zmene. kdyby byli lidi jako ja tak ta zmena uz davno probehla. druha vec je ze lidi nemaji penize a vic jak 60 korun za obed je pro ne moc a za to se nic jinyho uvarit neda. kazdopadne tady zvlast na malejch mestech chybi kvalitni restaurace. ja kdyz bych si chtel zajit na pravou cinu nebo mexico tak nemam kam. v celym nasem 30tisicovym meste je jedna slusna restaurace.
jirkaknop
Re: nejvetsi problem
Já mám špatné zkušenosti s dobrými restauracemi. Mohl bych vyprávět z čeho dělají!! Často je to totéž co v levné,ale předražené restauraci. Dodnes mne straší jeseter , co jsem si dal v jedné super restauraci v Praze. Nejen,že mi ho nepřinesli ukázat , ale ani se neporadili , jak ho udělat!! Když to měli napsáno v jídelním lístku. A ty přesmažené kostičky na starém oleji.. Tak to jen na příklad..
Zuzu.mizu
Pravdu díte...
avšak co mě nejvíc zarazilo, je počet majitelů, kteří vědí o svém kšeftu v podstatě hounou a myslí si, že mají zlatý důl a že oslík se bude klepat sám od sebe a budou penízky bez dřiny. Mít restauraci a vést ji dobře, je dle mého názoru dřina a osobně bych to nedělala ani za zlaté prase.
gagaryn
***
Babica je lepší. O tom není pochyb. Nemyslím kuchař.
A kdo nemá žampiony tak tam dá jiný houby a kdo nemá žádný houby tak tam nedá žádný houby.
- Počet článků 31
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2614x