Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

pá_ja

9. 9. 2009 10:55
Teda,

doufejte, že tenhle článek mistr Pohlreich nečetl.

Srovnávat tohohle mistra s hlavní star rádoby kuchařské estrády je opravdu těžkej úlet!

Ale že bojuje s větrnými mlýny, tak s tím souhlasím.

Jak je na špajskartě víc jak 20 položek u hlavního jídla, tak zvedám kotvy!

0 0
možnosti

mira232

9. 9. 2009 13:30
Re: Teda,

vzdyt on taky rika ze se to srovnavat neda, nevim co si cet. a ty polozky nejsou zaruka, v jedny restauraci kam obcas zajdu na pivo maji tach polozek jen 6 a vsechny stoji za starou belu.

0 0
možnosti
J

janne

9. 9. 2009 10:02
pohlreich

srovnavate nesrovnatelne. Babica je patlal a jeho "figle" vedou maximalne tak k zaludecnim vredum. To, co prezentuje, je devalvace kucharskeho umeni.

Taky nesouhlasim s tim, ze se vari v restauracich spatne kvuli tomu, ze je personal podhodnoceny a naklady na technologie prilis vysoke. Pohlreich po nikom nechce, aby ve vesnicke hospode varili haute cuisine. To, co ve vetsine provozu kritizuje, je 1.preplacanost jidelniho listku (kdyz je tam 100 polozek, je jasne, ze nemuzou byt z cerstvych surovin 2.jakoby svetovost (vesnicka hospoda by mela varit dobrou svickovou a ne "mexiko", ktere spociva v primichani fazoli z plechovky a paliveho kecupu) 3.pristup majitele/provozniho (majitele jsou vetsinou diletanti nebo zlatokopove a podle toho to vypada). Varit z cerstvych surovin jednoducha, zdrava a chutna jidla neni drahe. Usmev a ochota u obsluhy taky delaji sve. Jsme bohuzel vychovani socialistickym pohostinstvym, RaJem a UHO se sesti. Pohlreichovi fandim.

0 0
možnosti
J

janne

9. 9. 2009 10:11
Re: pohlreich

jeste jedna poznamka> proc by mel cisnik-lempl brat stejne penize jako cisnik-hvezda? (totez o kuchari).

Zase je tu problem spise v "podnikateli" ktery se neumi o svuj provoz starat nebo chce rychle vydelat. Druhy problem je v hostech, kteri sezerou vsechno, hlavne kdyz je to levny a neumi reklamovat spatny servis. Zase prezitek ze socialismu - cisnik je nas pan a nebudeme si stezovat, nebo nam plivne do piva. Bude trvat dlouho nez se to zmeni.

0 0
možnosti
W

wolfhead

9. 9. 2009 9:34
..

článek dobrý, karma-palecR^

Těším se na další příspěvky v diskuzi, kterak se bude rozebírat stav gastronomie po technické a finannční stránce. Co se týče Vašeho názoru na páně Pohlreichův omezený vliv po dobu natáčení, tak s tím souhlasím.

Co se týče názoru na pana Babicu, tak toho neberu jako kuchaře, ale spíš jako úsměvného Pata/Mata v kuchyni u kterého vrní blahem část té něžnější poloviny populace a zbytek se u jeho vystupování dobře baví či obrací oči v sloup.

0 0
možnosti
IKČ

Ing.Rudolf Kitler-prezident ČSSR

9. 9. 2009 9:55
Re: ..

je to prostě jen o penězích a české spodině. prostě levicoví hejhulové snědí i houno, jen když ušetří korunu. Proto dnes v obchodech najdete párky z pilin a soji . Kam si myslíte, že půjde takový průměrný český vidlák nebo lopata, když si bude moct vybrat ze dvou hospod, kde v jedné budou hotovky za 80 korun z čerstvé zeleniny a masa a v druhé za 70 z mražené zeleniny a rozmraženého rok starého masa ? Za stav české gastronomie a potravinářského průmyslu vůbec může jediný živočišný druh : vohnout levicový dělnický obecný :-)

0 0
možnosti
MB

buxus

9. 9. 2009 9:11
V zásadě souhlasím, ale mám dvě připomínky

Pan Pohlreich se vymezuje vůči Babicovi nepřijatelným způsobem. Správně říkáte, že oba pořady srovnávat nelze. Babicův pořad prezentuje různé fígle a recepty amatérských kuchařek - chce bavit a větší ambicesi neklade, nejde tedy o školení adeptů na michelinovské hvězdičky. Bohužel, jsem četl rozhovory, kde pan Pohlreich babicu napadá s hloupou agresivitou (nešetří výrazy jako ubožák, zoufalec, atd.). A ještě něco, nepochybuji, že pan Pohlreich je výborný kuchař - přesto do jeho podniku nikdy nepůjdu. K vychutnání dobrého jídla je nutná i dobrá pohoda. A jakou pohodu bych mohl pociťovat v podniku, kde za profesionálními úsměvy, se šéfkuchař vyjadřuje o české klientele slovy "chtěli by svíčkovou za osm korun", jsou zvyklí na "pomeje", atd.?

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2614x
Jsem jeden z mála fandů ušlechtilých destilátů , jako je " Eau de Vie " voda života a tou je pro mne Cognac .