Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WS

wandering star

10. 9. 2009 2:45
A já vždycky myslela, že to byl Don Quijote

kdo bojoval s větrnými mlýny... inu, člověk se stále učí.

0 0
možnosti
W

Wendolene

10. 9. 2009 2:50
Re: A já vždycky myslela, že to byl Don Quijote

Muzeme byt vsak radi, ze to neni Casanova ceske gastronomie. Co by pak asi s tim jidlem delal????

0 0
možnosti
FV

fouly

10. 9. 2009 1:13
Gastronomii,

nerozumím,ale když koupím v Kauflandu 2kl kokakoly asi za 35Kč a prodám ji

v restauraci po 2dcl za 25kč,ta získám 250 - 35 = 215 kč bezpracně.U obyčejné

vody je to ještě daleko víc !Jestli se pletu,tak mne opravte !

0 0
možnosti
WS

wandering star

10. 9. 2009 3:19
Re: Gastronomii,

Pokud tu restauraci vykouzlíš z klobouku a pracují ti v ní zdarma nevolníci, tak ano.

0 0
možnosti
KE

Pan Navratil

9. 9. 2009 16:39
Mno,

kdyby nebyli majitelé hospod nenažranci, tak by to šlo.

0 0
možnosti
B

Bucharovic

9. 9. 2009 16:24
Čau Bullish

Karma - jak jinak. Jestli pak budou Tvůj článek číst i ve Vrchlabí v ,,Konírně"...;-) Čus V.K.

0 0
možnosti
KM

MASAP

9. 9. 2009 15:47
pro Buxuse

Zadání Novy je zrejmé - nevsední krasavec pro blondýnky z kuchyne, pokud mozno bez mozku, aby mely pocit, ze tohle svedou taky.

Zadání Primy je dané - licencní porad, který má predepsanou linku i styl (i kdyz v Anglii trosku jinak pojatý), proto nevarí Bartoska nebo ceský Missák, a který je spís o ekonomice a managementu.

Pohlreichuv styl mluvy není póza, takhle se vyjadruje celý zivot (kdyz delával i v té 4.cenové skupine). Ale zálezí opravdu jenom na divákovi nebo na vás, jestli si z jeho poradu vezmete jenom jeho slovník, nebo pochopíte, ze za prvé to je jeho life style, a za druhé remeslu rozumí. Jestli dostane hospodskej takové rady zadarmo (+ stavnatý slovník ;-D), tak by mel slintat blahem. A kdyz ho to nebere? Je tu furt Babic nebo jak se ten lyzar s vareckou jmenuje:-)

0 0
možnosti
B

Bullis

9. 9. 2009 16:42
Re: pro Buxuse

Máte pravdu pana Pohlreicha znám a jeho slovník je daleko horší než co v TV vypípávají ale je to pan kuchař  něco dokázal a ví o čem dnešní gastronomie je .

Díky Bullis

0 0
možnosti
D

dr_NO_

9. 9. 2009 15:14
hm

vařit dobře jde i levně a i levněji než hnusně! nechutný kupovaný knedlík vyjde dráž než uvařený domácí, česká restaurace je prostě hnůj

0 0
možnosti
ZS

Z-S

9. 9. 2009 16:14
Re: hm

pri predpokladu ze cas je zadarmo.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

9. 9. 2009 14:38
...

Z počátku se mi Zdeněk Pohlreich jevil jako arogantní hovado,ale postupně si mne "překlopil" na svojí stranu.Pořad je koncipován jako "reality show" ale je tam vidět přesný obrázek našeho gastronomického "průmyslu" a to na plnou hubu.Pana Babicu jsem viděl asi 3x  a ten pořad mi připomíná něhdejší Prima vařečku -hezký recepty,ale jinak to nemá šťávu ...

0 0
možnosti
PP

Euronymos

9. 9. 2009 16:43
Re: ...

Prima vařečka ano, ale žádný hezký recept tam nikdy neměl, protože odmítá používat předem určené suroviny a nahrazuje je něčím jiným. To je to samé, jako kdybychom místo piva točili limonádu.

0 0
možnosti

mira232

9. 9. 2009 13:36
nejvetsi problem

je opet v hostech, stejne jako u zbozi v potravinach. kdyz jsou to ty lidi ochotny zrat a jeste si u toho mlaskat tak se nikdo nemuze majiteli divit kdyz mu to vynasi ze neni ochotnej ke zmene. kdyby byli lidi jako ja tak ta zmena uz davno probehla. druha vec je ze lidi nemaji penize a vic jak 60 korun za obed je pro ne moc a za to se nic jinyho uvarit neda. kazdopadne tady zvlast na malejch mestech chybi kvalitni restaurace. ja kdyz bych si chtel zajit na pravou cinu nebo mexico tak nemam kam. v celym nasem 30tisicovym meste je jedna slusna restaurace. 

0 0
možnosti
J

jirkaknop

9. 9. 2009 13:59
Re: nejvetsi problem

Já mám špatné zkušenosti s dobrými restauracemi. Mohl bych vyprávět z čeho dělají!! Často je to totéž co v levné,ale předražené restauraci. Dodnes mne straší jeseter , co jsem si dal v jedné super restauraci v Praze. Nejen,že mi ho nepřinesli ukázat , ale ani se neporadili , jak ho udělat!! Když to měli napsáno v jídelním lístku. A ty přesmažené kostičky na starém oleji.. Tak to jen na příklad..

0 0
možnosti
ZH

Zuzu.mizu

9. 9. 2009 13:02
Pravdu díte...

avšak co mě nejvíc zarazilo, je počet majitelů, kteří vědí o svém kšeftu v podstatě hounou a myslí si, že mají zlatý důl a že oslík se bude klepat sám od sebe a budou penízky bez dřiny. Mít restauraci a vést ji dobře, je dle mého názoru dřina a osobně bych to nedělala ani za zlaté prase. :-/ 

0 0
možnosti
JD

gagaryn

9. 9. 2009 12:55
***

Babica je lepší. O tom není pochyb. Nemyslím kuchař.

A kdo nemá žampiony tak tam dá jiný houby a kdo nemá žádný houby tak tam nedá žádný houby. R^ 

0 0
možnosti
ST

suchar

9. 9. 2009 15:23
Re: ***

jj a je z toho houbová nebo spíš houby polívka;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2614x
Jsem jeden z mála fandů ušlechtilých destilátů , jako je " Eau de Vie " voda života a tou je pro mne Cognac .