Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

honzajaka

25. 1. 2010 15:41

vždy chutnal víc gruzíňák, než Francouzký koňak

0 0
možnosti
VC

Ahenobarbus

25. 1. 2010 11:33
sudy

Dobry den pane Pavlicku,

nejsem znalec jako Vy, lec par konaku jsem ochutnal a zamilavl si je. Prosim, jakym zpusobem se vypaluji sudy pro ulozeni konaku? Smoli se ci nesmoli? Nemuzu o tom najit zadne udaje. Diky. V. Ch.

0 0
možnosti
B

Bullis

25. 1. 2010 18:00
Re: sudy

Sudy jsou nejprve sražené z jedné strany skružemi a namočená prkna se ohýbají a tvarují nad otevřeným ohněm , který mjí bednáři na zemi . Když se sud vytvaruje a je oszen ostatními skružemi a znovu se vypaluje nad otevřeným ohněm . Poté prijde na řadu práce bednářů , kteří sudy ještě hoblují a upravují bez žádného lepidla , klihu , smoli a hřebíků . Když budete mít zájem zašlete e-mail adresu na cognac.club@email.cz  zašlu Vám nějaké fotografie a nebo se koukněte na bednářské firmy http://www.seguin-moreau.fr  a http://www.tonneau.com . ;-)

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

25. 1. 2010 9:30
Eaux De Vie

je latinsky aqua vitae....což je voda života.Staropolsky : okowita .

Okowita je však vodka.Rv Neučte orla lítat, Pavlíčku:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2614x
Jsem jeden z mála fandů ušlechtilých destilátů , jako je " Eau de Vie " voda života a tou je pro mne Cognac .