Milan Pavlíček

Těstoviny na několik způsobů .

7. 12. 2009 7:42:26
Dlouho jsem se rozmýšlel, zda se s Vámi podělit o nějakou tu mňamku když už dělám v té gastronomii. Můj přítel, také bloger se do vaření na blogu pustil aníž by byl kuchařem. Jen ho to baví, má dobré nápady, je kreativní a prostě mu to jde. Tak si říkám proč ne ?...

V dnešní uspěchané době není moc času na zdlouhavé klasické vaření, která jsou sice kvalitní ale zaberou mnoho času a v dnešní době i náročné na energii, která je dost drahá. Proto bych chtěl začít s něčím jednoduchým časově nenáročným a šetrným na naše peněženky. Pro začátek to budou těstoviny na na několik způsobů.

Základem všech těchto jídel jsou těstoviny. Těstoviny se šunkou a pórkem - Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Těstoviny zvolte dle vašeho výběru a chuti, já většinou používám vrtule ale mohou být i dlouhé silné nudle nebo mašle a nebo pene ( široké krátké trubičky). Mezitím co se nám těstoviny vaří, nakrájíme si na drobno jednu střední cibuli, kterou opečeme na pánvi na rozpáleném tuku. Dále nakrájíme na kostičky asi 300g šunky od kosti nebo uzené maso a přidáme ho k cibulce na pánev. Opět záleží na Vaší chuti a nápadu, kde šunku můžete nahradit uzeným masem nabo anglickou slaninou. Poté nakrájíme omytý pórek na kolečka, který také přidáme k šunce a cibulce. Vše na pánvi promícháme a opečeme zhruba 7 minut. Celý obsah pánve pak přesypeme do větší mísy. Mezi tím se nám dovařili těstoviny, které scedíme a přisypeme k opečené šunce, cibulce a pórku do mísy a vše důkladně promícháme. Takto vytvořené dílo podáváme na talíř a opět dle libosti můžete posipat nastrouhaným sýrem nebo parmazánem.

Záhorácké těstoviny - Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Mezitím na pánvi opěčeme na kostičky nakrájenou cibuli, nakrájené uzené maso nebo anglickou slaninu asi 300g a kousek uzené slaniny(špeku)100g pro provonění celého jídla. Do pánve přidáme kysané zelí (obsah jedné lahve) a vše důkladně promícháme. Opět pečeme asi 7 až 10 minut. Celý obsah pánve pak přesypeme do větší mísy. Mezi tím se nám dovařili těstoviny, které scedíme a přisypeme k opečenému uzenému masu, cibulce a zelí do mísy a vše důkladně promícháme. Takto vytvořené dílo podáváme na talíř, které můžeme ozdobit kyselou okurčičkou.

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem - Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Mezitím na pánvi, na rozpáleném tuku opečeme kuřecí prsa 300g nakrájené na kostičky ochucené solí a grilovacím kořením. Dále přidáme do pánve listový špenát 500g, sůl, mletý pepř a lisovaný česnek. V závěru můžeme přidat podle chuti na kostičky nakrájený sýr mozzarella100g. Pečeme asi 10 minut. Celý obsah pánve pak přesypeme do větší mísy. Mezi tím se nám dovařili těstoviny, které scedíme a přisypeme k opečenému masu a špenátu a vše opět důkladně promícháme. Takto vytvořené dílo podáváme na talíř a můžeme ozdobit lístky čerstvé bazalky. K těmto těstovinám se hodí salátek z krájených rajčat s plátky mozzarelli a lístky čerstvé bazalky, ochucené olivovým olejem a oregánem .

Těstoviny s grilovaným kuřetem - Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Grilované kuře zbavíme kostí a maso nakrájíme na kostičky i s kůží asi 300g. Já tyto těstoviny dělám když se celé grilované kuře nesní a zbylé maso se mi nechce vyhodit. Kuřecí maso opečeme na pánvi s nakrájenou cibulkou, přidáme omytý pórek jemně nakrájený, papriku nakrájenou na kostičky a anglickou slaninu táké na kostičky. Jako koření použiji sůl, pepř, tymián nebo provensálské koření. Vše promícháme a pečeme 7 až 10 minut. Celý obsah pánve pak přesypeme do větší mísy. Mezi tím se nám dovařili těstoviny, které scedíme a přisypeme k masu, pórku a paprice a vše důkladně promícháme. Takto vytvořené dílo podáváme na talíř. Ke všem těmto jídlům bych doporučoval lehká růžová nebo bílá vína, spíše suššího charakteru. Značku nechám na Vás.

Tato úprava těstovin je jednoduchá, rychlá a nenákladná, záleží jen na fantazii každého. Takto upravené těstoviny lze kombinovat s všemi druhy mas a ryb. Lze použít různou zeleninu a koření, lze tyto těstoviny i zapékat (gratinovat) ze sýrem, s vejci a se smetanou. Je to široká škála nápadů kde mohu kombinovat různá masa, uzeninu, zeleninu, koření a jiné ingredience. Oni samotní italové se s tím vařením také moc nepářou. Jejich kuchyně je jednoduchá, rychlá a hlavně chutná . Žadné velké vyvařování a žádné přehnané množství ingrediencí. Dobrou chuť !

Autor: Milan Pavlíček | karma: 11.68 | přečteno: 2667 ×
Poslední články autora