Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Milan Pavlíček

Ausländischer mitarberter ve vlastní zemi .

Zrovna minulý týden takhle poslouchám rádio, kde před zprávami vysílají reklamy. Reklama na nově otevřený MEGA Kaufland, jaký je tam skvělý nákup za ještě lepší ceny. V zápětí hned reklama na nově znovu otevřené Tesco na Národní třídě, kde opět nabízeli nákup skvělého zboží za ještě skvělejší ceny. Jenže...

29.9.2009 v 7:02 | Karma článku: 15.65 | Přečteno: 1289 | Diskuse

Milan Pavlíček

Život koňaku je jako život muže .

V jednom časopise jsem četl takovou úvahu nebo spíše přirovnávání člověka a jeho charakter s charakterem různých zvířat. Tak jsem zkusil takový malý članek samozřejmě na téma člověk a koňak ...

27.9.2009 v 7:59 | Karma článku: 8.60 | Přečteno: 1197 | Diskuse

Milan Pavlíček

Politika ? Poprvé a naposledy !

Denně v práci poslouchám rádio a nestačím se divit co se v naší politické " střelnici " děje. Popravdě o politice jsem vůbec psát nechtěl, držím se od politiky stranou a ani jí moc odborně nerozumím. Jenže pár zpráv o radaru, o předčastných volbách a o balíčku úsporných opatření a pak se ve mě vaří krev...

25.9.2009 v 7:24 | Karma článku: 12.42 | Přečteno: 1200 | Diskuse

Milan Pavlíček

Koňak detailně IV - jak se to pije

Toto luxusní pití má samozřejmě svůj rituál ochutnávání. Říká se, že pití koňaku je 70% čichání a 30% pití ...

22.9.2009 v 9:00 | Karma článku: 16.59 | Přečteno: 6071 | Diskuse

Milan Pavlíček

Koňak v detailu III - jak se to míchá

Na kvalitu koňaku působí mnoho vlivů. Už od samotné vinné révy, jejich odrůd, vinic " crus " dále umění destilace a v závěru uložení pálenky " eaux de vie " kde se ve sklepích šlechtí a zraje. Na výrobu jednoho litru koňaku je zapotřebí 11,5 kilo hroznu, 9,3 litru vína a mnoho práce, času a umění...

22.9.2009 v 8:05 | Karma článku: 7.48 | Přečteno: 1084 | Diskuse

Milan Pavlíček

Koňak v detailu II - jak se to dělá I.

Cognac je vlastně brandy ( brand wajn - pálené víno ). je to vinný destilát ( vínovice ) destilován z vinných hroznů. V květnu 1909 se rozhodli obchodníci chránit svou značku COGNAC a proto si jí nechali patentovat...

13.9.2009 v 7:30 | Karma článku: 14.92 | Přečteno: 2413 | Diskuse

Milan Pavlíček

Koňak v detailu I - kde se to dělá .

Na západním pobřeží Francie se nachází department Poitou - Charente, kde se pěstuje vinná réva provýrobu koňaků...

12.9.2009 v 18:00 | Karma článku: 8.41 | Přečteno: 1289 | Diskuse

Milan Pavlíček

Škatulkování na trhu práce

Několikrát jsem se s tím už setkal a myslím, že i mnozí z Vás. Říkám tomu zaškatulkování oborů na trhu práce. Pokusím se to vysvětlit...

11.9.2009 v 7:30 | Karma článku: 11.94 | Přečteno: 1290 | Diskuse

Milan Pavlíček

Zdeněk Pohlreich - Don Quichote české gastronomie

Tak nám za nedlouho začne druhá řada gastronomického televizního pořadu " ANO ŠÉFE " kde dominuje pan kuchař, pan Zdeněk Pohlreich. Ano nazval jsem ho Don Quichtem naší gastronomie, protože se snaží dělat a prezentovat moderní gastronomii tak jak se má dělat. V našich restauracích s tím hodně bojuje a dlouho ještě bude.

9.9.2009 v 9:00 | Karma článku: 28.92 | Přečteno: 4005 | Diskuse

Milan Pavlíček

Koňak nebo brandy

Každý koňak je brandy ale ne každé brandy může být Cognac . Pokusím se to trochu přirblížit co bude v mých silách .

7.9.2009 v 8:14 | Karma článku: 15.21 | Přečteno: 2780 | Diskuse

Milan Pavlíček

Něco o koňaku v Čechách

Koňak je pro mne veliké hobby a proto bych se chtěl s Vámi podělit o nějaké ty postřehy o tomto nápoji a jiných ušlechtilých destilátech .

5.9.2009 v 15:27 | Karma článku: 15.98 | Přečteno: 2595 | Diskuse
Počet článků 31 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2320
Jsem jeden z mála fandů ušlechtilých destilátů , jako je " Eau de Vie " voda života a tou je pro mne Cognac . TOPlist




Najdete na iDNES.cz