- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dobry den pane Pavlicku,
nejsem znalec jako Vy, lec par konaku jsem ochutnal a zamilavl si je. Prosim, jakym zpusobem se vypaluji sudy pro ulozeni konaku? Smoli se ci nesmoli? Nemuzu o tom najit zadne udaje. Diky. V. Ch.
Sudy jsou nejprve sražené z jedné strany skružemi a namočená prkna se ohýbají a tvarují nad otevřeným ohněm , který mjí bednáři na zemi . Když se sud vytvaruje a je oszen ostatními skružemi a znovu se vypaluje nad otevřeným ohněm . Poté prijde na řadu práce bednářů , kteří sudy ještě hoblují a upravují bez žádného lepidla , klihu , smoli a hřebíků . Když budete mít zájem zašlete e-mail adresu na cognac.club@email.cz zašlu Vám nějaké fotografie a nebo se koukněte na bednářské firmy http://www.seguin-moreau.fr a http://www.tonneau.com .
je latinsky aqua vitae....což je voda života.Staropolsky : okowita .
Okowita je však vodka. Neučte orla lítat, Pavlíčku