Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radim36

11. 9. 2009 13:30
Předsudky pracovního trhu.

Na pracovním trhu jsou obrovské předsudky udržované tuhým ZP, takzvanou ochranou pracovních míst. Kdo je pár měsíců bez práce, kdo má vyšší věk a uchází se o příliš nízkou pozici atd, je automaticky považován za nevyhovujícího a je tím udržován ve stavu nezaměstnaných. Spousta lidí nucených ve vyšším věku změnit profesi a začínat znova, ať už kvůli zdravotnímu stavu nebo kvůli tomu, že jejich původní profese je nyní na pracovním trhu nadbytečná, je v pasti. Původní práci dělat nemohou a  začít znova v něčem jiném jim brání u personalistů a zaměstnavatelů tyto předsudky.

0 0
možnosti

SID09

11. 9. 2009 10:16
To máte tak

Na něco papír potřebujete - zkoušky odborné způsobilosti a něco je pouhý alibismus personalistů. No a týdenní zkouška je u nás prakticky nemožná - odbory s právníky pracovního práva  vám vypíchají oči, když něco podobnýho navrhnete. Smiřte se s tím, že u nás místa se rozdělují jiným způsobem, než všude jinde ve světě. ;-D!!

0 0
možnosti

Radek0075

11. 9. 2009 10:59
Re: To máte tak

Nemusí se s ničim smiřovat. Může si založit vlastní firmu a zaměstnat koho uzná za vhodné. Mezi laikem a profesionálem je jeden drobnej rozdíl. Ten profesionál jede podle předpisů. Na všechno jsou přísné normy které musí dodržovat, navíc i kvalita musí bejt jiná. Když si doma vymaluju obejvák, tak jsem spokojenej. No bóže že na jedný stěně je kapku jinej odstín, trochu mi ujela linka a semtam se najde nějakej ten kocour. Tohle si malíř dovolit nemůže. Kutilové a samouci mají bohužel mnohdy nesmyslné a někdy nelogické návyky které pak zatahují na pracoviště.

0 0
možnosti

Radek0075

11. 9. 2009 9:49
Takže vlastně máme zrušit školy a odborná učiliště

a člověk bude dělat to, co ho baví. Hrabe se na dvorku ve Škodovce, tak může jít opravovat auta do servisu, občas něco ukuchtí, tak ho pošleme do pětihvězdičkového hotelu jako šéfkuchaře, jako malá ostříhala panenku Barbie, tak proč by vlastně nemohla dělat kadeřnici. Sadistů co by si troufli dělat zubaře máme víc než dost, právníků jsou plné hospody a kdo z nás není gynekolog - amatér:-)

0 0
možnosti

pedr64

11. 9. 2009 8:04
na druhou stranu dochází i k absurdním situacím

ještě když jsme před krizí sháněli pracovníky určitých profesí, uvažovali sme i o možnosti zaměstnat Vietnamce. Proto sme museli na UP doložit, že daná místa neobsadíme místními. UP tedy vyhlásil výběrové řízení a pozval na ně uchazeče, které měl v evidenci. A nastala sranda.

pracovnice UP:"na pozici soustružník tady máme pana XY" XY:"ale já jsem to nikdy nedělal"UP: "tady máte uvedeno, že ste vyučen soustružník" XY:"ano, ale od vyučení jsem to 20 let nedělal"

zaměstnavatel:"a co ste tedy dělal" XY:řidič, malíř pokojů,skladník, já bych chtěl jezdit s traktorem" zam:"tak to není vhodný kandidát, potřebujeme někoho s praxí, kdo bude schopen samostatné práce"

UP:"máte uvedeno, že ste vyučen, proto ste povinen se na uvolněné místo hlásit"

Takže nebohý chlap musel naklusat druhý den do firmy, kde dostal potvrzení, že nevyhovuje z důvodu praxe a všichni byli spokojeni. teda aspoň ti na UP

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS