Když už piju , tak kvalitní alkohol.

15. 01. 2012 18:22:26
Tak se zase jednou po dlouhé době prodírám nabídkami koňaků na našem trhu abych byl v obraze co, kde a zakolik se nabízí a jaké jsou novinky na našem trhu ...


Prodírám se spíš tedy internetovým trhem . Ten je pestřejší , rozmanitější a nabízí daleko širší nabídku než v kamenném obchodě . Nechci se ale zabývat problematikou internetového obchodu ale chci se spíš podělit o poznatky a novinky na našem trhu s ušlechtilým alkoholem .

Tentokrát se nechci prokousávat výhodnými nabídkami a akcemi těchto obchodů ale koukám po něčem novém a zajímavém . A kupodivu s potěšením nacházím . Dnes už si vybírám obchody a vinotéky které mimo standartní nabídku nabízejí i nějakou tu specialitku . Konkurence je však opravdu velká se standartní nabídkou . Proto přicházejí tyto velké a známé koncerny s různými specialitami jako například Godet Antarcica , Camus Saraphin , Martell Cohiba , Hennessy Diptyque , Timeless , Remy Martin Diamant , Anniversary atd .

Některé malé rodinné firmy se svými provotřídními koňaky u nás na trhu již zdomácněli a mají zde své pevné místo jako je například Prunier , Delamain , Hardy , Chateau Montifaud , Frapin atd . Na druhou stranu se nám trh pomalu ale jistě rozrůstá o další skvělé značky . Dnes už si můžeme vychutnat požitek s láhvinkou třeba Bowen , Chabasse , Monnet , Peyrot , Guerbé , Tesseron , ABK 6 , Fussigny a mnoho dalších .

Nabídka je dnes opravdu velká a velmi pestrá a i přes finanční krizi a stálé zdražování si ceny koňaku drží svou hladinu . Ano je pravda , že ceny za tento ušlechtilý destilát nejsou zrovna malé ale musíme si také uvědomit , že výroba je velmi složitá a nákladná . Další faktor je doba zrání v sudech , při kterém se určují další ztráty ( andělská daň ) . Proto si myslím , že cena k tomuto destilátu je celkem přiměřená a nijak závratně nestoupá na rozdíl od běžných destilátů , kde není výroba tak nákladná na výrobu a hlavně na čas . Cena průměrně kvalitní vodky se točí někde kolem 400 až 500 Kč. a průměrné Whisky nebo Whiskey se také točí kolem ceny 500 až 700 Kč. za láhev . Za ty samé peníze už lze pořídit kvalitní koňak V.S. až V.S.O.P. kde se setkáme se směsí pálenek o stáří 10 ti let .

Já sám raději preferuji značky malých rodinných firem , které jsou velmi zajímavé jak chuťově tak i cenově . Dají se zde objevit velmi zajímavé chutě a opravdu někdy i neobyčejné koňaky . Z vybraných mohu doporučit například Fussigny Superieur , Leopold Gourmel Bio Atittude a nebo Camus Bordories X.O.

Také na závěr mohu doporučit motto " Když už piju , tak kvalitní alkohol. " Proto nepijte ale degustujte a vychutnávejte chuťové zážitky z ušlechtilých destilátů .

Autor: Milan Pavlíček | neděle 15.1.2012 18:22 | karma článku: 16.72 | přečteno: 2547x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 22.19 | Přečteno: 328 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.13 | Přečteno: 288 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.76 | Přečteno: 505 | Diskuse
Počet článků 31 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2614
Jsem jeden z mála fandů ušlechtilých destilátů , jako je " Eau de Vie " voda života a tou je pro mne Cognac . TOPlist

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...